Képek


Videók


Blog


GYIK

1. Mikor érdemes a térkövezést elkezdeni?

Ha az időjárásra gondolsz, akkor azt tudom mondani, hogy a térkövezéssel kapcsolatos munkálatokat szinte egyáltalán nem befolyásolják az évszakok, habár a tartós, kemény fagyokban nem érdemes hozzákezdeni. Ugyanakkor egy kisebb felújítást akár a tél közepén is el lehet végezni, ha az idő megengedi.

2. Van egy régi, kissé tördezett járdám, rámehet egyből a térkő vagy újra kellene betonozni?

Ezt látatlanban nem lehet megmondani sajnos, mert több szempontot is figyelembe kell venni. Általánosságban elmondható, hogy a régi, meglévő betonjárdákra gond délkül kivitelezhető a térkövezés. Azt javaslom, kérj minden kötelezettség nélküli helyszíni felmérést!

3. A 6 centiméteres térkő elég erős lesz autóbeállónak?

Igen, ez a vastagság - ha jó minőségű a térkő - már elég lesz a megfelelő alapozás mellett. Akár kisebb tehergépjárművek számára is elegendő lesz. Általánosságban az mondható el, hogy minél nagyobb terhelpés éri a felületet, annál kisebb és annál pontosabban illeszkedő térkövek választása ajánlott.

4. Úgy hallottam, nem szükséges az alábetonozás, de vannak kivételek.

A szükséges alapozás nagymértékben függ a terület földrajzi adottságaitól, a talaj összetételétől, ezért csak helyszíni felmérés alapján lehet eldönteni, hogy térburkolat milyen alapozást igényel. A legtöbb esetben elegendő a kőzúzalék, de valóban vannak olyan esetek, amikor muszáj betonalapot is készíteni.

5. Muszáj kérni a szegélykövezést, később nem lehet pótolni?

A szegélyezés megelőzi a térkövezést, a kettő sorrendjét nem lehet felcserélni. Minden olyan oldalon szükség van rá, ahol a lerakott térkövet semmi sem határolná, támasztaná. Pl. házfal vagy kerítés mentén nem szükséges a szegélyezés, de esztétikai okokból kérhető.

6. Mikor lehet autóval rámenni az térkőburkolatra?

A térburkolás befejezése, a felület letakarítása után azonnal. A "kipróbálást" nem szoktok kérni, illetve megvárni, mert biztosak vagyunk a munkánk magas minőségében. Az alapos tervezés, a lelkiismeretes kivitelezés és a sok évtizedes tapasztalat együttesen garantálja a burkolat tartósságát.

7. Mennyire lesz csúszós a felület, nem lesz veszélyes télen?

A jó minőségű, megfelelően szakértelemmel lerakott térkő általában biztonságosabb szokott lenni télen, mint a hagyományos "betonjárdák", de természetesen a ráfagyás veszélye nagymértékben függ az egyedi adottságoktól is, a ráérkező csapadék mennyiségétől is. A felületet egy egyszerű, (lehetőleg műanyag) hólapáttal érdemes megtisztítani.

A galériában található képek a saját munkáink. Megtekinthetők személyesen is, csak fel kell venni a kapcsolatot velünk.                         A galéria tartalma Németh László és fia Ifj. Németh László referenciái.

Lépj velem kapcsolatba

Németh László

7095 Iregszemcse, Zrínyi utca 8.

+36-70-677-5622

info@nemethlaszlokomuves.hu

Megnéznéd egyik munkámat?

Felmérés kérése