2024 Új Horizontok az Online Világban

2024.01.14

Értékelés: 1 ⭐️ 

Bevezetés

Sziasztok!


Úgy gondoltam, hogy kicsit beszéljünk arról, mi is vár ránk a 2024-es évben. Ehhez először az előző évet kell értékelnünk kicsit. Tavaly az Instagram volt az a hely, ahol a legtöbb új poszt született. Nagyrészt azért, mert itt értem el a legnagyobb fejlődést, összesen 1683 követőt és 266 poszt like-ot sikerült elérnem. Harmincnégy posztot és 210 sztorit osztottam meg. Szinte minden nap volt sztorim arról, hogy éppen mikor és mit csináltam, úgy gondoltam, talán érdekesek is lehetnek számotokra – és igazam lett. Tavaly október 15-én indítottam el a YouTube-csatornámat, ahol a legnézettebb videóm az "Ódonhatású gerenda készítése EPS lapokból" címen publikáltam, a videó eddig 579 megtekintést ért el. A csatornát 22 ember kezdte követi, innen is köszönöm nekik a feliratkozást. A Facebookon 337 követővel rendelkezem – ennek oka én magam vagyok, mivel kevésbé használom az oldalt. A TikTok-on 1103 fő követ, itt három videóm is elérte a 3000+ megtekintést. A most induló Threads oldalam is lassan 200 fővel rendelkezik. Weboldalamat tavaly márciusban hoztam létre, és év végére több mint 3000 ember látogatta meg.

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a tavalyi évet. Csodálatosak vagytok.


Most lássuk, mi vár ránk/rátok 2024-ben


Tartalom és Bővítés


Az eddigi blogbejegyzéseim tartalmával nem vagyok megelégedve, így 2024-ben más alapokra szeretném építeni. Kevesebb "maszlagot" és több saját projekt leírást, még több mögöttes tartalommal. Szeretném havonta frissíteni a bejegyzéseket új tartalommal. Tervben van egy "ÉpíTech" rovat, amit elsősorban YouTube-ra találtam ki, de az túl sok videós tartalom lenne, így nem lenne rá idő. Ezért gondoltam, hogy majd a blogból fog kinőni egyszer, talán a jövőben. 


A YouTube-csatornára is tervezek kettő havonta friss tartalmakkal készülni, a munkáim bemutatásával kapcsolatos videókat készíteni. Gondolkodtam több tematikában a csatornára, de egyenlőre marad a "Kőműves munkáim" és a "BetonArt" lejátszási lista felhízsalása. Mivel a csatornát nem bevételszerzésre használom, így nem fontos önteni a tartalmat a minőség rovására. Inkább a vállalkozásom népszerűsítésére alkalmazom.


Az Építőipar Nyúz Podcast tartalmát szeretném idén 9 új résszel kiegészíteni, ezzel az első szezon 10 részes lenne. A podcast adások nem az én munkámról szólnának, hanem az ipar fejlődéséről, anyagok és technológiák, szabályok, változásokról és minden másról. Ez a Podcast egy jövőbeli terv része, ezért a műsor nem az én munkámról szól, hanem az építőiparról, de egyenlőre erről ennyit.



Közösségi Média Frissítései

Minden platformon szeretnék növekedni a 2024-es évben. Ezért azt találtam ki, hogy a különböző platformokra különböző tartalmat igyekszem majd gyártani. Minden szakmai posztot szeretnék megosztani a weboldalamon, hogy megtalálható legyen egyhelyen. Így senki nem marad majd le a tartalmakról, de régi bejegyzések megtekintéséhez fel kell keresni az adott közösségi média oldalamat.

A tervezett posztolási rendszer és tartalomtípusok idéntől a következők lesznek:

Facebook: 

Befejezett munkák bemutatása, pár mondatban.

Instagram: 

Maradnak a majdnem minden nap megjelenő sztorik, a befejezett munkák bemutatása pár mondatban. Rövid videók a projektekről.

Threads:

Spontán vitaindítások különböző építőipari kérdésekről. Tapasztalataim megosztása, bizonyos szakmai témákról.

YouTube: 

Szakmai videók készítése a projektjeim részletes bemutatásával. Rövid videók a projektekről.

TikTok: 

Az Instagram és YouTube rövid videók megosztása.

PodCast:

Csak építőipari hírek és információk, saját tapasztalatokkal fűszerezve.

Blog:

Új témakör indítása az "ÉpíTech" rovattal. Több háttértörténettel és részletesebb projekt leírással gazdagítani az "Egy Kőműves naplója" blogomat. Havi frissítéssel fent tartani a weboldal forgalmát.

Pinterest: 

A Pinterestet hagytam a legvégére, mivel itt minden fent említett posztot szeretnék hirdetni és tartalmukat ott is megosztani. A Pinterstet fogom használni fő hirdetési felületnek, ezzel is erősíteni az ottani jelenlétemet.

Weboldal és Fejlesztés

Már megjelent a weboldalon a közösségi menüpont, idén ennek a lapnak a tökéletesítésén szeretnék dolgozni. Szeretném úgy kialakítani, hogy a különböző felületekre készült posztokat Pinteresten is megosztom és bejegyzések linkjét weboldalamra tudjam irányítani. Magyarul minden egyes Pinterest linket a weboldalamra vezetek majd és a kívánt tartalmakat innen tudják majd elérni az érdeklődők.

Mérés és Elemzés

Milyen mutatókat fogok figyelni az online siker mérésére? Ez egyszerű! Eddig is jól estek a like-ok, de nem volt befolyásoló tényező a tartalmaimnál. Én mindig is azt figyeltem, mennyi embert érnek el a posztjaim, és ezek közül a követők és a nem követők száma, hogyan arányulnak egymáshoz. Egy poszt mennyi új követőt vonz be. Fontos szempont nekem a posztokra érkezett kommentek is, melyekre eddig is igyekeztem gyorsan reagálni. Ezek alapján fogok dolgozni az idei évben is, szemmel tartva az idei évben a weboldalam látogatottságát az új megoldás sikerségének vizsgálatához.

Tudom, hogy a posztjaim réteg posztok, és sokszor nem is a legtrendibb tartalmak között vannak. Azt is pontosan tudom, hogy a tartalmaimat a 30 és 50 éves korosztály kíséri figyelemmel. Tehát elsősorban nekik kell készítenem a tartalmat 2024-ben is.


Közösségbevonás és Visszajelzések

Jövőben szeretnék még több interakciót veletek és még többet segíteni, hogy megértessétek az építőipart és a kőművesek munkáját. Erre most remek lehetőség nyújt a Threads, ahol rendszeresen teszek fel szavazásokat és kérdéseket, hogy többet tudjunk beszélgetni. Rendszeresen jelen vagyok a Redditen saját névvel is, ahol az Építőipar_hun subredditen rendszeresen válaszolok az építőiparral kapcsolatos kérdésekre. Ennek a subredditnek már adminisztrátora is lettem, így rendszeresen posztolok is. 

Fontos a visszajelzésetek a posztokról a blogról, hogy tudjam, mi az, ami érdekes, és mi az, amire kíváncsiak vagytok. Szeretném, ha létrejönne egy híd a kivitelezők és a megrendelők között, talán a posztjaimmal és válaszaimmal sikerül elérni, hogy jobban megértsük egymást. Ezért minden blogbejegyzés alatt megtalálható lesz egy űrlap, ahol visszatudtok jelezni a tartalommal kapcsolatban.


Technológiai Fejlesztések

Sokszor gondolkodom azon, milyen eszközökre lenne szükségem ahhoz, hogy még többet tudjunk meg egymásról. Ezért folyamatosan igyekszem valami új dolgot kitalálni, amit más szakmatárs még nem próbált. Szeretnék minden felületen aktívabban jelen lenni, de a munka nem készül el, ha nincs aki csinálja. Ezért jelenleg minden platformra egy fórumként tekintek, ahol tudunk beszélgetni, amíg nem tudok létrehozni egy online fórumot.

Összegzés:


2024 Új Horizontok az Online Világban blogbejegyzésemben áttekintettük az előző évi online eredményeim és terveim a következő évre. A tartalomfejlesztésre, közösségépítésre és technológiai fejlesztésekre összpontosítva a cél, hogy még színesebb és interaktívabb legyen az online jelenlétem. A különböző platformokon tervezett tartalmak változatosak, és a közönség igényeire szabva készítem. Emellett elkötelezettem magam a közösségbevonás és visszajelzések iránt, valamint szoros kapcsolatot kialakítására a követőkkel.


Kedves Követők!


Köszönöm, hogy velem tartottatok az előző évben! Az új évben új kihívásokkal és izgalmas tervekkel várlak titeket. Szeretném, ha továbbra is részesei lennétek az online közösségnek, és együtt felfedeznénk az Építőipar és Kőműves szakma világát.

Kérlek, kövessetek a Facebookon, Instagramon, Threads-en, YouTube-on, TikTokon, Podcaston, és Pinteresten, hogy mindig naprakészek legyetek a friss tartalmakkal. Számomra fontos a véleményetek, ezért várom a visszajelzéseket és aktív részvételt a posztokban. A közösségépítésben szintén fontos szerepet játszik a Reddit, ahol rendszeresen beszélgetek és válaszolok kérdésekre az Építőipar_hun subredditen.

Készüljetek a rendszeres blog frissítésekre, YouTube videókra, Podcast epizódokra és egyedi tartalmakra. Az idei évben a "ÉpíTech" rovatot is bevezetem a blogon, ahol még mélyebben belemegyünk az építőipar részleteibe.

Légy részese az online közösségnek, csatlakozz a követőkhöz, és osszátok meg velem tapasztalataitokat és kérdéseiteket! A 2024-es év sok izgalmas fejlesztést tartogat, és szeretném, ha veletek együtt élhetném át ezeket a pillanatokat.

Köszönöm a támogatást, és várom, hogy veletek együtt alakíthassuk a következő évet!

Üdvözlettel, Németh László

Írd meg nekem a véleményed a bejegyzésről.

Hozzászólások: